امروزه BMS به يكي از مهم ترین شاخههاي علمي و اجرايي در انواع ساختمان ها تبدیل شده است و کار آن نظارت لحظه اي ، اتوماتيک و كنترل تأسيسات است. همچنين با توجه به كمبود منابع انرژي اهميت مصرف بهينه سوخت بيش از پيش مورد توجه است. سيستم مديريتي ساختمان (BMS) وظيفه مديريت و كنترل وضعيت ساختمان را از لحاظ سرمايش و گرمايش (HVAC) ، روشنايي (Lighting)، كنترل تردد امنيت (Access)، سيستم اعلام حريق (FAS)و… و ارتباط منطقي اين زيرسيستمها را كه از طريق يك پردازشگر ديجيتالي الكترونيكي براي كنترل الگوريتمها استفاده ميشود و قابليت برقراري ارتباط با ديگر كنترلرها را امكانپذير ميسازد.
به طور کلی BMS از سه بخش تشکیل می شود:
1-حسگرها (sensors): حسگرها سنجش پارامترهای محیطی و ارسال این اطلاعات به سیستم را عهده دار هستند. این اطلاعات می تواند دمای محیط بیرون و درون، دمای سیال گرم کننده یا خنک کننده، میزان روشنایی محیط، میزان رطوبت، مقدار گازها در هوا، حضور یا عدم حضور افراد در محل و دیگر اطلاعاتی که برای راهبری بهینه سیستم حیاتی است، باشد.
2-کنترلر ها(controllers): کنترل ها اجزایی از سیستم هستند که اطلاعات دریافتی از حسگرها را دریافت و بر اساس نرم افزار درونی خود یا نرم افزار شبکه پردازش و بر حسب نیاز فرامینی را به عملگرها ارسال می کنند.
3-عملگرها(actuators): عملگرها نیز اجزایی از سیستم هستند که فرامین ارسالی از کنترلر ها را دریافت و بر اساس آن واکنش نشان می دهند. این عملگرها می توانند شیرهای برقی سیالات، دریچه های قابل تنظیم عبور هوا، رله های قطع و وصل جریان الکتریکی و…. باشند.
سه بخش یاد شده توسط یک مکانیزم ارتباطی با هم مرتبط می شوند که خود از دو قسمت مهم تشکیل شده است:
1-رسانه (مدیای) ارتباطی مانند سیم، فیبر نوری، امواج رادیویی
2-پروتکل ارتباطی یا زبان محاوره اجزا مانند BacNet , LonWorks
حسگرها، کنترلرها و عملگرها از طریق مدیای ارتباطی، براساس زبان محاوره ای یا پروتکل ارتباطی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند
1 دیدگاه
ممنون از مطالبتون